Změna dodavatelů.czZměna dodavatelů.cz

Porovnání cen energií (elektřiny a plynu)

  • levnější plyn
  • levnější elektřina
  • úspory na energiích
verze pro tisk

Jak ušetřit za energie?

Úspory jsou v mnoha domácnostech na prvním místě. Často vás však vůbec nenapadne, že ušetřit se dá i jiným způsobem než nákupem levných potravin a jiného zboží. Ba naopak většinou paradoxně dražší výrobek může mít delší životnost.

Velkou kapitolou jsou domácí spotřebiče. Ledničky, pračky, myčky i mrazničky jsou rozdělené do tříd, přičemž nejúspornější je A. V některých případech dokonce i A s plusy. Tyto spotřebiče mohou mít vyšší cenu, ale zase neocenitelnou úsporu na provozu oproti jiným. Dále dbejte na umístění lednice. V ideálním případě by se měla nacházet na chladnějším stinném místě. Jestliže bude vedle jiných elektrospotřebičů, které při svém provozu vydávají teplo, tak musíte počítat s větší spotřebou. To samé platí, i pokud ledničku postavíte tak, že na ní bude celý den pražit slunce.

Ušetřit se dá i při vaření. Stačí, když budete vařit s poklicemi, zejména při dlouhém vaření brambor. Jestliže v zimě přijdou tuhé mrazy a vy topíte, tak myslete na to, že byste neměli zbytečně větrat, protože teplo se rázem vytratí. V dnešní době jsou velkým hitem úsporné žárovky, jelikož šetří mnoho energie. Jejich nevýhodou je, že jim nesvědčí časté rozsvěcení a zhasínání, proto se nedoporučuje umístit je např. do koupelny či na záchod. Naopak do místností, ve kterých svítíte dlouho, jsou více než vhodné.

Změna dodavatele

Značné úspory vám může přinést i změna dodavatele. Jestliže se rozhodnete změnit společnost, která vám dodává elektřinu i plyn, tak to může být až 3 000 Kč ročně (jako model je brána tříčlenná domácnost). Změnit dodavatele může opravdu každý. Je to jednoduché, přechod lze učinit jednou za půl roku a to zcela zdarma. Pro srovnání cen můžete využít online kalkulačku. Ta vám podle parametrů zobrazí seznam nejvýhodnějších nabídek pro vás.

[Nahoru ↑]


Vložit komentář

Jméno:
E-mail:

Komentáře

Karel

čtvrtek, 27. květen 2021
11:38

kareL

U nás změna dodavatele udělala v účtech největší rozdíl než třeba když jsme koupili novou lednici, to jsem skoro ani nepoznal, že by to něco udělalo. Elektřinu jsme dali ke 3E a vyúčtování nám přišlo s pěkným přeplatkem, protože zůstaly zálohy ještě původní, co jsme platily u předchozí firmy, tak byl dobře vidět rozdíl.


posted by: Karel [Odpovědět]




Aktuální ceny

4.54 Kč / kWh
14.2 Kč / m3

Spočítejte si kolik ušetříte!

Porovnat elektřinu Porovnat plyn

Spolupracujeme

Ve spolupráci s Ušetřeno.cz
Úsporná domácnost