Změna dodavatelů.czZměna dodavatelů.cz

Porovnání cen energií (elektřiny a plynu)

  • levnější plyn
  • levnější elektřina
  • úspory na energiích
verze pro tisk

Koncová cena plynu: Co všechno se odrazí na ceně?

Cena plynu roste a vy nejste spokojeni se službami, které vám jsou nabízeny? Můžete změnit dodavatele a tím vyřešit vaše problémy. Na plynu můžete ušetřit až 2000 korun ročně (za model je brána tříčlenná rodina). Přineste úspory do vašeho rodinného rozpočtu.

Cena plynu se skládá z více složek, které jsou pro nás vlastně neviditelné. My platíme dodavateli za to, že nám přivede plyn do domácnosti a můžeme jej používat. Za tím se ovšem skrývá mnohem více. Základní rozdělení je na regulovanou a neregulovanou složku. Neregulovanou složku plynu si určuje každý dodavatel, právě tady může ovlivnit konečnou cenu a přilákat tak nové zákazníky. Naopak s regulovanou složkou ceny dodavatel nemůže hýbat, protože obsahuje poplatek za distribuci plynu a za služby operátora na trhu.

Další rozdělení ceny plynu je na fixní a variabilní složku. Variabilní cena je ta, kterou platíte za konkrétní odebrané množství plynu. S tím, že čím více plynu odeberete, tím méně platíte za MWh. Fixní složka se nemění a je to částka, která je placena každý měsíc za dodanou kapacitu. Na konečné ceně se samozřejmě odráží i daň odváděná státu.

Jak změnit dodavatele

Nejste spokojeni s vaší cenou plynu? Máte možnost to změnit, vyzkoušejte online kalkulačku na našich stránkách a zjistěte, zda nemůžete platit méně a ušetřit tak až 2 000 Kč ročně. Podle zadaných parametrů vám kalkulačka zobrazí nejvýhodnější nabídky. Poté vás kontaktuje specialista a celou změnu s vámi podrobně probere. Jestliže podepíšete plnou moc, tak si budete moci bez starostí užívat levnější plyn.

Změna dodavatele musí probíhat zdarma a lze ji uskutečnit jednou za šest měsíců. Doba se ale odvíjí od délky výpovědní lhůty u stávající smlouvy. Na to si vždy dejte pozor, protože při jejím porušení můžete platit nepříjemné pokuty.

[Nahoru ↑]


Vložit komentář

Jméno:
E-mail:

Komentáře

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!




Aktuální ceny

4.54 Kč / kWh
14.2 Kč / m3

Spočítejte si kolik ušetříte!

Porovnat elektřinu Porovnat plyn

Spolupracujeme

Ve spolupráci s Ušetřeno.cz
Úsporná domácnost